Eline van der Vliet- MoerkerkenMijn naam is Eline van der Vliet- Moerkerken. In juli 2010 heb ik de opleiding logopedie afgerond aan de Hogeschool in Rotterdam. Sinds september 2012 ben ik met veel plezier werkzaam in Logopediepraktijk Rhoon- Slinge, waar ik zowel werk in de praktijk als op het Speciaal Basisonderwijs. Direct na mijn afstuderen heb ik gewerkt op diverse scholen en flink wat ervaring op gedaan in de vrijgevestigde praktijk. Een groot voordeel van logopedie op school vind ik dat het lijntje met de leerkrachten erg kort is en dat je altijd op de hoogte bent van de schoolprestaties van een kind. Aansluiten bij de lesstof en samenwerken met de leerkracht gaat op deze manier dan ook perfect.

Wat ik uitdagend vind aan het vak logopedie is de diversiteit aan cliënten en problematiek. Iedere cliënt is anders en heeft een andere hulpvraag. Het is een uitdaging om per cliënt de juiste behandelmethode te vinden. Om deze reden kan ik mijn creativiteit zeer goed kwijt in het vak.

Momenteel behandel ik enkel kinderen, waar ik ontzettend veel voldoening uit haal. Een goede band tussen de logopedist en het kind acht ik als zeer belangrijk. Mijn doel is dan ook dat kinderen met plezier naar logopedie gaan; op deze manier wordt het beste resultaat bereikt. Het mooiste om te zien, vind ik de groei in het zelfvertrouwen van het kind.

De afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gevolgd met betrekking tot Dyslexie, Fonologie en Meertaligheid. Daarbij heb ik onlangs de cursus Autismespectrumstoornissen (ASS) afgerond. Er zullen zeker nog meerdere cursussen volgen.